FUE haartransplantatie

Hoe werkt de FUE haartransplantatie?

FUE is de afkorting van Folliculaire Unit Extraction. Dit is een haartransplantatie behandeling die vele voordelen kent ten opzichte van de FUT behandeling.

Het grootste voordeel van deze behandeling is dat er geen litteken ontstaat. Er wordt geen huid verwijderd waar de grafts uitgehaald worden, maar de grafts worden één voor één uit het donorgebied gehaald. Hiervoor gebruiken wij zeer fijne naaldjes.
Deze methode zorgt ervoor dat de behandeling niet pijnlijk is. De herstelperiode is kort en de kans op complicaties is nihil. Dit maakt de behandeling zeer veilig.

Een FUE behandeling wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Nadat de huid verdoofd is haalt uw behandelaar de grafts uit het donorgebied. Hiervoor wordt een naaldje gebruikt waarmee de grafts één voor één losgemaakt worden. De behandelaar haalt vervolgens de grafts één voor één uit de huid.
Wanneer er voldoende grafts zijn weggehaald, worden ze één voor één teruggeplaatst. De gaatjes worden zo gemaakt dat de haren in de natuurlijke richting groeien. Omdat de huid verdoofd wordt is de behandeling niet pijnlijk.

Wat is het verschil tussen FUT, FUE en een haarstamceltransplantatie?

Welke behandeling het meest geschikt is voor uw situatie beoordelen wij op basis van een adviesgesprek.

Bij een FUT-behandeling onttrekt de specialist een strookje haar uit de achterzijde van het hoofd. De grafts worden hier vervolgens uitgehaald en daarna teruggeplaatst op de afgesproken plekken.

De FUE haartransplantatie of haarstamcel transplantatie werkt per haarzakje afzonderlijk. De afgesproken hoeveelheid transplantaten wordt met een minuscuul naaldje uit het donorgebied gehaald en direct teruggezet.
Op deze manier kan het gewenste aantal transplantaten direct herplaatst worden.

Download hieronder ons gratis e-book met de meest gestelde vragen

ebook-haartransplantatie

Is mijn situatie geschikt

Of u in aanmerking komt voor een haarstamcel transplantatie is afhankelijk van een aantal factoren. Zo heeft u voldoende, kwalitatief haar nodig en kunnen we de behandeling alleen uitvoeren wanneer de wensen realistisch zijn ten opzichte van de mogelijkheden.

FUE  adviesgesprek

Wilt u meer informatie over de FUE haartransplantatie? Laat u informeren tijdens een vrijblijvend adviesgesprek. Wij beoordelen uw situatie en bespreken uw wensen. Mocht u naar aanleiding van het gesprek een afspraak willen maken dan plannen we deze direct in.