De stamcel haarbehandeling in een dag

Bij een FUE haarstamceltransplantatie worden onder lokale verdoving met een microscopische, holle naald gedeeltes van haarzakjes uit het donorgebied aan de zij- of achterkant van het hoofd verwijderd. Deze grafts worden beoordeeld op kwaliteit en de haren worden één voor één herplaatst in het kale of dunharige gebied. Er vindt geen huidbeschadiging plaats en er blijven geen littekens achter. De behandeling is vrijwel pijnloos en geeft normaliter geen complicaties. Het donorgebied blijft behaard én er ontstaat op de kale plek nieuwe, blijvende haargroei. Het resultaat is een vollere haardos, met een natuurlijke, mooie uitstraling.

De behandeldag

Een FUE haarstamceltransplantatie is een poliklinische behandeling, die over het algemeen vanwege de transplantatie van individuele haren een volle dag in beslag neemt. U kunt zich optimaal voorbereiden op de haarstamceltransplantatie dankzij onze duidelijke informatiebrochure, die u voorafgaand aan de behandeldag van ons krijgt. De duur van de behandeling is afhankelijk van het aantal haarzakjes, dat wordt gebruikt. De prikjes van de lokale verdoving kunnen licht gevoelig zijn, de behandeling is vrijwel pijnloos en vindt plaats in een ontspannen setting.

Na de behandeling

Nationaal Huidcentrum beschikt over speciaal ingerichte rustkamers, waar u na de behandeling kunt bijkomen van alle indrukken en vermoeienissen en nieuwe energie kunt opdoen. Daarna mag u naar huis, bij voorkeur met een begeleider die het vervoer verzorgt. U kunt uw dagelijkse activiteiten snel hervatten. Het wordt afgeraden om de eerste twee weken intensief te sporten of zware arbeid te verrichten. Vermijd roken en alcohol drinken, om het genezingsproces niet te vertragen. De huid in het donorgebied en behandelgebied is binnen een week hersteld. Het optimale eindresultaat van de FUE haarstamceltransplantatie is na 9 tot 12 maanden zichtbaar. De getransplanteerde haren blijven een leven lang groeien. U mag uw haar gewoon kammen, wassen en föhnen.