Een wenkbrauwtransplantatie is een veilige, vrijwel pijnloze en effectieve behandeling die onder lokale verdoving wordt uitgevoerd. Deze poliklinische behandeling neemt ongeveer een halve dag in beslag.

De behandeldag

Voorafgaand aan de behandeldag ontvang je een brochure met informatie en instructies, zodat je goed bent voorbereid. Tijdens de behandeling kan de lokale verdoving licht gevoelig zijn, verder is de wenkbrauwtransplantatie vrijwel pijnloos. Veel cliënten ervaren de behandeling als ontspannen en zelfs gezellig!

De behandeaar haalt – onder plaatselijke verdoving en met een minuscuul naaldje – haarzakjes uit het donorgebied (meestal de zij- of achterkant van het hoofd). Deze zogenaamde grafts worden nagekeken op kwaliteit en vervolgens stuk voor stuk in de wenkbrauw geplaatst.

Na de behandeling

Na de behandeling kun je even uitrusten in een speciaal ingerichte rustkamer. De meeste cliënten vinden het prettig als zij na afloop worden opgehaald door een familielid, vriend(in) of kennis.

Je kunt snel je dagelijkse bezigheden oppakken. De nieuwe wenkbrauwharen gaan na 3 tot 4 maanden groeien, waarna het optimale resultaat wordt bereikt. De wenkbrauwtransplantatie vraagt enige nazorg, aangezien de getransplanteerde haren iets langer worden dan gewone wenkbrauwharen. Bijknippen en/of een beetje gel of wax biedt een eenvoudige oplossing.