Behandeling

Een wenkbrauwtransplantatie in Nationaal Huidcentrum is een veilige, vrijwel pijnloze en effectieve behandeling, die onder lokale verdoving wordt uitgevoerd. De poliklinische behandeling neemt gemiddeld ongeveer een halve dag in beslag. Aan de hand van de FUE-methode (Folliculaire Unit Extraction) worden met een micronaald één voor één haarzakjes uit het donorgebied verwijderd. Deze worden beoordeeld op kwaliteit en vervolgens stuk voor stuk teruggeplaatst als wenkbrauwharen. Een wenkbrauwtransplantatie geeft een permanente oplossing voor mooiere, vollere en gezonde wenkbrauwharen. Aangezien er nagenoeg geen huidschade optreedt, houdt u ook geen littekens aan de behandeling over.

De behandeldag

Een wenkbrauwtransplantatie is een dagbehandeling. De duur van de behandeling is afhankelijk van het aantal grafts dat wordt getransplanteerd. U krijgt voorafgaande aan de behandeldag een brochure met informatie en instructies, zodat u goed voorbereid bent en weet waar u rekening mee moet houden. De lokale verdoving kan lichtgevoelig zijn, de haartransplantatiebehandeling is vrijwel pijnloos. De behandeling vindt plaats in een ontspannen, gezellige setting.

Na de behandeling

Nationaal Huidcentrum heeft speciaal ingerichte rustkamers, waar u na de behandeling kunt uitrusten van de wenkbrauwtransplantatie. De meeste cliënten vinden het prettig als zij na afloop worden opgehaald door een familielid, vriend(in) of kennis. U kunt snel uw dagelijkse bezigheden oppakken. Vermijd in het begin intensief sporten of zware fysieke arbeid. Het behandelde gedeelte kan aanvankelijk wat jeuken, maar probeer niet te krabben. De kans op complicaties is zeer gering. De nieuwe wenkbrauwharen gaan na 3 tot 4 maanden groeien, waarna het optimale resultaat wordt bereikt.

De wenkbrauwtransplantatie vraagt enige nazorg, aangezien de getransplanteerde haren iets langer worden dan gewone wenkbrauwharen. Bijknippen en/of een beetje gel of wax biedt een eenvoudige oplossing. Na verloop van tijd gedraagt het transplantatiehaar zich als normaal wenkbrauwhaar en is bijknippen niet per se meer nodig.