Nieuws
Het laatste nieuws en inspiratie op het gebied van haartransplantatie
s

De haartransplantatie van Bekende Nederlanders

7 aug

Vroeger hing er nog veel schaamte rondom kaalheid en haartransplantatie maar tegenwoordig komen steeds meer mensen er voor uit. Ook deze Bekende Nederlanders namen niet langer genoegen met dieper wordende inhammen, een wijkende haargrens of een kalende kruin!

“Die haartransplantatie had ik veel eerder moeten doen”

De nieuwste vorm van haartransplantatie kan relatief onzichtbaar worden uitgevoerd. Toch weten we van deze Bekende Nederlanders dat ze – al dan niet publiekelijk – een haartransplantatie ondergingen:

Najib Amhali, Frans Bauer, Ronald en Frank de Boer, Arie Boomsma, Carlo Boszhard, JeBroer, Lange Frans, Ruud Gullit, Tim Hofman, Marc-Marie Huijbregts, Jan de Hoop, Nesim Najih, Gerard Joling, Mr. Polska, Dennis Schouten, Wesley Snijder en Peter van der Vorst.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram) op

Waarom willen Bekende Nederlanders een haartransplantatie?

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor een haartransplantatie. Veel van de Bekende Nederlanders uit het lijstje hadden waarschijnlijk te kampen met meest voorkomende vorm van haaruitval: erfelijke kaalheid. In zo’n geval begint de haaruitval met steeds dieper wordende inhammen, een wijkende haarlijn en/of een kalende kruin.

Het komt ook voor dat mensen last hebben van littekens waar geen haar meer groeit of kale plekken in het (gezichts-)haar, bijvoorbeeld door ziekte of een ongeval.

Hoewel ze niet in de lijst met BN’ers staan, zijn er overigens ook veel vrouwen die een haartransplantatie van het hoofdhaar ondergaan of hun wenkbrauwen met eigen haar laten opvullen.

Zolang er aan de zijkanten van het hoofd maar voldoende haar van een goede kwaliteit aanwezig is, is een haartransplantatie meestal wel mogelijk.

Mijn haar valt alweer uit!

Het resultaat van een haartransplantatie is mede afhankelijk van het aantal grafts dat wordt verplaatst. Ook de haarsoort is belangrijk. Krullend en donker haar geeft bijvoorbeeld een betere dekking dan licht en stijl haar.

Bij sommige vormen van kaalheid is een haartransplantatie niet mogelijk. Ook komt het voor dat het getransplanteerde haar na verloop van tijd weer uitvalt, zoals bij Peter van der Vorst. Het is dan ook zaak om het kaler wordende gebied door een goede specialist te laten bekijken en zelf ook onderzoek te doen naar de werkwijze van verschillende haartransplantatieklinieken.

Nieuws
Vroeger hing er nog veel schaamte rondom kaalheid en haartransplantatie maar tegenwoordig komen steeds meer mensen er voor uit. Ook deze Bekende Nederlanders namen niet langer genoegen met dieper wordende inhammen, een wijkende haargrens of een kalende kruin! "Die haartransplantatie had...
Littekens in het aangezicht en in het haar zijn doorgaans lastig te camoufleren. Als een haarstuk of make-up niet langer toereikend is, kan een haartransplantatie uitkomst bieden. Haartransplantatie als cover-up bij littekens Er zijn veel vormen van littekens die met haartransplantatie kunnen...