Nieuws
Het laatste nieuws en inspiratie op het gebied van haartransplantatie
s

Wat is onzichtbare haartransplantatie?

24 jul

Er wordt steeds meer geschreven over de term ‘onzichtbare haartransplantatie’. Dit is een vorm van haartransplantatie die nauwelijks opvalt. Hoe werkt dat precies en wat zijn hier de voordelen van?

Haar implanteren via ‘onzichtbare haartransplantatie’

Bij het transplanteren van haar worden er normaliter grafts (of transplantaten) verplaatst van een ‘donorgebied’ naar een ‘ontvangstgebied’ op het hoofd. Meestal worden de grafts geoogst uit de zijkant of de achterkant van het hoofd. Dit is namelijk het gebied met hoofdhaar dat veelal niet wordt beïnvloed door DHT, het hormoon dat verantwoordelijk is voor haaruitval bij mannen.

Kaalscheren of niet?

Het is logisch dat iemand die al problemen heeft met haaruitval, het haar dat nog goed is niet wil laten afscheren. Dit geldt zeker voor een vrouw.

Bij ‘onzichtbare haartransplantatie’ wordt niet al het haar gemillimeterd maar wordt alleen het donorgebied waar de grafts vandaan worden gehaald, geschoren. Op deze wijze kan het haar zo worden gekamd dat het over het gemillimeterde donorgebied valt en ziet niemand dat zich daaronder een strook met geschoren haar bevindt.

Haartransplantatie in delen

Nog een misvatting is dat bij een haartransplantatie altijd het hele hoofd wordt behandeld. Dit is lang niet altijd het geval. Het komt zelfs vaak voor dat een haartransplantatie wordt opgedeeld in verschillende sessies. Zo kan het proces relatief onzichtbaar verlopen.

Een tweede voordeel van het transplanteren in meerdere sessies is dat op deze wijze de kosten van de haartransplantatie over een langere tijd kunnen worden verdeeld.

Tenslotte kan men in de meeste gevallen blijven doorwerken. Dit is bijvoorbeeld niet het geval bij een haartransplantatie in het buitenland, waar iemand wel anoniem kan worden behandeld maar veel tijd kwijt is aan reizen en het verblijf aldaar.

De voordelen van onzichtbare haartransplantatie

Samenvattend is ‘onzichtbare haartransplantatie’ in veel gevallen mogelijk wanneer er langer haar over het geschoren gedeelte van het donorgebied kan vallen. Ook valt het implanteren van haar minder op als het over meerdere sessies wordt verdeeld. Op deze wijze zal de haartransplantatie redelijk ongemerkt verlopen. Een bijkomend voordeel is dat de kosten over een langere periode worden uitgesmeerd en dat er geen lange tijd in de agenda hoeft te worden vrijgemaakt.

Nieuws
Vroeger hing er nog veel schaamte rondom kaalheid en haartransplantatie maar tegenwoordig komen steeds meer mensen er voor uit. Ook deze Bekende Nederlanders namen niet langer genoegen met dieper wordende inhammen, een wijkende haargrens of een kalende kruin! "Die haartransplantatie had...
Littekens in het aangezicht en in het haar zijn doorgaans lastig te camoufleren. Als een haarstuk of make-up niet langer toereikend is, kan een haartransplantatie uitkomst bieden. Haartransplantatie als cover-up bij littekens Er zijn veel vormen van littekens die met haartransplantatie kunnen...